Tips voor uw eerste date!

Als je op date gaat met iemand die je nog nooit hebt ontmoet, of dat nu iemand is die je via een datingsite hebt ontmoet, een vriend van een vriend of een totaal blind date, is het normaal om een ​​beetje nerveus te zijn en je zorgen te maken dat dingen zal niet goed gaan. Immers, wie zegt dat je zelfs een klikt hebt met deze totale vreemdeling? Maar het is belangrijk om te onthouden dat uw eerste date niet per se een reden tot stress hoeven te zijn: zelfs als het geen tweede date wordt, is dat oké!

Veiligheid op de eerste plaats

Elke keer dat je een totaal onbekende ontmoet, is het een goed idee om een ​​beetje voorzichtig te zijn bij het plannen van je date. Omdat voorkomen beter is dan genezen!

Ontmoet elkaar op een openbare plaats en vertel iemand die je vertrouwt waar je bent. Wees niet bang om je locatie op sociale media te posten en vergeet niet je omgeving te kennen. Laat je date je nergens toe dwingen en zorg dat je kunt ontsnappen (zoals een alarm dat is ingesteld als een beltoon) als je het nodig hebt.

Houd het casual

Eerste dates hoeven niet extravagant of superlang te zijn om goed te zijn. Als je de dingen meer simpel houdt. Is het gemakkelijker om een ​​goed idee te krijgen van wat je connectie met je date is.

Een eerste date mag geen productie zijn. Het zou een tijd moeten zijn waarin je de ander leert kennen door met hem over zijn leven en ervaringen te praten. Een omgeving met een vrij laag geluidsniveau is een goed idee, zodat het gesprek soepel verloopt.

Verwacht niet teveel van uw eerste date

Het is oké om optimistisch te zijn en het beste te hopen op je eerste date, maar super hoge verwachtingen kunnen tot teleurstelling leiden. De beste verwachting die je kunt hebben, is simpelweg dat je een nieuw iemand leert kennen. Je kunt je later zorgen maken over de rest.

Wees jezelf en wees eerlijk. Eerste dates zijn niet het moment om de hele levensgeschiedenis van uw date te achterhalen, maar je kunt wel een goed idee krijgen van wat ze in de toekomst willen. Laat je niet hangen aan kleine dingen en houd het grote plaatje in gedachten. Je kan de volgende date altijd weigeren als je geen klik voelt.

Sla de kleine praatjes over

Een gesprek op gang brengen met een volslagen vreemde is niet altijd gemakkelijk, maar als je bereid bent om wat dieper te graven dan kleine praatjes, probeer dan een paar vragen te stellen die je zullen helpen je date echt te leren kennen .

Spendeer niet je hele date aan het praten over het weer. Je zult uiteindelijk weglopen in het besef dat je niets van de persoon af weet en je hebt geen andere keuze dan weer naar buiten te gaan om meer te weten te komen. Begin meteen op je eerste date met de grote vragen waarop je antwoorden wilt hebben. Wie is je date als persoon en hebben jullie iets gemeen?

Verhalen voorbereiden voor dode momenten

Nog een truc om een ​​gesprek met je date te beginnen. Denk aan een paar “missies” waar je momenteel mee bezig bent, en als het gesprek tot stilstand komt, probeer dan iets over die passies te delen met je date.

Het beste is dat je gewapend moeten komen met minstens [drie tot vijf] missieverhalen. En met missies bedoel we dingen die je op dit moment in je leven doet, waaraan een volledige missie is verbonden, maar die misschien nog niet voltooid zijn, Missies zijn een manier om te praten over iets dat je weet in momenten van gesprekstilstanden. Bovendien zijn het geweldige manieren om JOU en hoe je in mekaar zit te delen, mits correct verteld. Bovendien kunnen ze je helpen te zien wie de andere persoon tegenover je zit.

Vergeet uw behoeften niet

Het is normaal dat je een goede indruk wilt maken op je date, maar dat betekent niet dat je ook je wensen en behoeften moet vergeten. Zorg ervoor dat u er rekening mee houdt of uw date al dan niet indruk op u maakt in plaats van gewoon andersom.

Als mensen op een eerste date gaan, willen ze aardig zijn. Ze proberen een goede indruk te maken, waarbij ze vaak vergeten te onderzoeken of de andere persoon een goede match is. Wat uiteindelijk gebeurt, is dat je in wezen probeert om jezelf te overtuigen voor de andere persoon. Laat de andere persoon voor je overtuigen. probeer jezelf in een willekeurig hokje voor de ander te passen, je raakt jezelf uiteindelijk kwijt in het proces. Geef prioriteit aan je behoeften, niemand anders zal dat deel voor je doen. 

Handhaaf uw persoonlijke grenzen

Als je uitgaat met iemand die je nog nooit hebt ontmoet (of wie dan ook), is het belangrijk om je aan alle grenzen te houden. Wat die ook mogen zijn.

Iedereen heeft grenzen en iedereen heeft recht op handhaving van die grenzen. Als je merkt dat je onder druk gezet wordt om je eigen grenzen te overschrijden. Beschouw dit dan als een gigantische rode vlag. Je hebt het volste recht om je veilig te voelen tijdens het daten. Wat dat ook voor je betekent. Doe wat je nodig hebt om je fysiek, emotioneel of mentaal veilig te voelen, en doe het onbeschaamd. Degenen die een goede match zijn, zullen respectvol en begripvol zijn.

Aanwezig zijn op uw eerste date

Er is veel dat je zou kunnen afleiden tijdens een eerste date. Negatieve gedachten, zorgen over hoe de date verloopt, of zelfs iets geks, zoals het opblazen van je telefoon met berichten. Maar als je echt een connectie wilt maken, is het belangrijk om aanwezig en in het moment te zijn met je date.

Eerste dates gaan gepaard met veel zelfbewustzijn, wat een enorme afleiding is. Heb ik me gepast gekleed voor de locatie? Heb ik eten tussen mijn tanden? Lijk ik zenuwachtig? Spreek ik te veel? Houd dat allemaal onder controle voordat je de date ontmoet. Zo kun je je echt concentreren op hoe je voelt wanneer je bij deze persoon bent. 

Amuseer u tijdens uw eerste date!

Bovenal moet de focus van al je eerste dates, ongeacht met wie ze zijn, is u amuseren! Zelfs als er niets romantisch uit een date komt, zolang je een goede tijd hebt gehad en herinneringen hebt opgedaan, was de tijd niet verspild.

Als daten als een onheilspellende belemmering van een activiteit voelt, hoef je het niet te doen! Misschien ben je niet over je ex heen, misschien ben je niet klaar om met iemand anders op dat niveau in gesprek te gaan. Misschien heb je gewoon geen zin om te gaan daten. Als het niet prettig aanvoelt, martel jezelf dan niet. Daten is het proces om iemand te leren kennen die je aantrekkelijk vindt. Het zou geen hele klus mogen zijn. Je kunt het gebruiken om nieuwe plekken in je stad te ontdekken, een nieuwe vriend te maken, een nieuwe outfit te laten zien of om meer over jezelf te weten te komen. Wat het doel ook is, het is VOOR jou, dus doe het alleen als het iets is dat je wilt doen en er plezier in kunt hebben.

Kan het eng zijn om jezelf buiten te zetten en op date te gaan met iemand die je nog nooit hebt ontmoet? Natuurlijk! Maar zolang je realistische verwachtingen stelt , trouw blijft aan jezelf en wat je wilt, en plezier probeert te hebben, is er niets om bang voor te zijn, en wie weet, misschien vind je er zelfs liefde in het daten.