Daten na een langdurige relatie!

Daten nadat je uit een langdurige relatie bent gekomen, kan ontmoedigend zijn. Hier zijn dingen die je moet weten om het leuker en bevredigender te maken.

Dating is niet zoals de films

Je zult jezelf teleurstellen als je denkt dat vonken en chemie vanaf de eerste date in alle verschillende richtingen zouden moeten schieten. En alleen omdat er geen ‘vuurwerk’ is, wil dat nog niet zeggen dat je die persoon moet afschrijven. Realistisch gezien kost chemie tijd om op te bouwen.

Zorg ervoor dat u de tijd neemt om ‘jezelf’ weer te vinden

Als je een langdurige relatie hebt gehad, ben je misschien je eigen hobby’s, passies en interesses uit het oog verloren. Al deze dingen je je in al uw unieke en interessante glorie. Om  geïnteresseerd te zijn in  data, moet je  interessant zijn ! Zorg er dus voor dat er veel dingen in je leven gebeuren buiten het daten!

Wees voorbereid om met veel mensen te daten voordat je iemand vindt met wie je serieus wilt worden

In het tijdperk van swipen, vakjes aanvinken en WhatsApping kan daten een irritant wegwerpbaar zijn. Zet niet al je hoop op elke date vast en raak niet teleurgesteld als je geen romantische band met iemand voelt. Zie elke date als een kans om een ​​nieuw partner te ontmoeten en ga altijd naar binnen met als doel plezier te hebben.

Ga er altijd van uit dat de persoon met wie je uitgaat, met andere mensen uitgaat

Totdat je dat gesprek hebt, is dat meestal gewoon zoals het is.

Leer opnieuw communiceren (en flirten!)

Als we uit een langdurige relatie komen, moeten we vaak onze communicatieve en flirtvaardigheden opfrissen. Dus ga aan de slag met het opnieuw trainen van die sociale spieren, zodat je tijdens het ontmoeten van hotties er zeker van bent om echt met ze te praten!

Je moet emotionele veerkracht opbouwen

Als je met een paar mensen uitgaat, is het onvermijdelijk dat je onderweg een paar idioten tegenkomt. Ken je eigen grenzen, houd je eraan en raak niet te snel emotioneel betrokken.

Maar raak niet te afstandelijk

Aan de andere kant van de medaille moet je een open geest en een open hart hebben, zodat je daadwerkelijk een relatie met mensen kunt opbouwen. Het draait allemaal om het vinden van dat evenwicht.

Daten moet leuk zijn!

Zie daten niet als een ‘project’, of een manier om over je ex heen te komen of een apart deel van je leven. Daten moet een leuke aanvulling zijn op al het andere dat in je wereld gebeurt.

Alle ‘slechte dates’ zijn geweldige ervaringen!

Zou de wereld niet saai zijn als elke date die we hadden geweldig was? De beste date ervaringen zijn meestal degenen die niet zo goed gingen. Zie de humor ervan in en ga verder.

Date verschillende soorten mensen

Wat u dacht dat uw ’type’ was, is misschien wel veranderd. Veel plezier met het ontmoeten van verschillende soorten mensen en persoonlijkheden. Dit is precies het juiste moment om te experimenteren, dus blijf niet bij het daten van slechts één type persoon.